Thursday, December 1, 2022

Langkah Mudah untuk Membuat Agar-agar Sirap Ros (Versi Ekstra Pejal) Tanpa Gagal

Mesti Cuba!

Agar-agar Sirap Ros (Versi Ekstra Pejal).

Agar-agar Sirap Ros (Versi Ekstra Pejal)

Sedang mencari idea resepi agar-agar sirap ros (versi ekstra pejal) yang unik? Cara menyediakannya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Kalau salah mengolahnya maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal agar-agar sirap ros (versi ekstra pejal) yang sedap harusnya jadi memiliki aroma dan rasa yang dapat memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari agar-agar sirap ros (versi ekstra pejal), mulai dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan-bahan yang segar, hingga cara membuat dan menyajikannya. Tidak usah risau jika mau menyediakan agar-agar sirap ros (versi ekstra pejal) yang sedap di mana pun anda berada, yang penting sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu menjadi sajian special.

Nah, kali ini kita cuba, jom, ciptakan agar-agar sirap ros (versi ekstra pejal) sendiri di rumah. Tetap berbahan sederhana, sajian ini dapat memberi manfaat dalam membantu menjaga kesihatan tubuh kita. Anda boleh membuat Agar-agar Sirap Ros (Versi Ekstra Pejal) menggunakan 4 bahan dan 5 tahap penyediaan. Berikut ini adalah langkah-langkah dalam membuat hidangannya.

Bahan-bahan dan rempah yang digunakan untuk memasak Agar-agar Sirap Ros (Versi Ekstra Pejal):

  1. Sediakan agar-agar tali.
  2. Sediakan gula pasir.
  3. Ambil daun pandan (simpulkan).
  4. Sediakan air.

Cara membuat Agar-agar Sirap Ros (Versi Ekstra Pejal):

  1. Rendam agar-agar tali seketika sehingga lembut..
  2. Toskan agar-agar & masukkan ke dalam periuk bersama dengan gula pasir, daun pandan & air..
  3. Masak sehingga larutan agar-agar mendidih & hancur..
  4. Biarkan larutan agar-agar suam & bolehlah dituang ke dalam bekas..
  5. Sejukkan di dalam peti ais selama 2-3 jam/ sehingga set..

Terima kasih telah membaca resepi masakan yang pasukan kami kongsikan di website ini. Besar harapan kami, resepi masakan Agar-agar Sirap Ros (Versi Ekstra Pejal) yang mudah di atas dapat membantu Anda menyediakan makanan yang lazat untuk keluarga ataupun dijadikan inspirasi untuk berniaga katering. Selamat mencuba!

Resepi Lain

error: Content is protected !!