Friday, December 2, 2022

Resepi Susu Kambing Kurma DIY – Milk Booster yang Sedap

Mesti Cuba!

Susu Kambing Kurma DIY – Milk Booster.

Susu Kambing Kurma DIY - Milk Booster

Pening mencari idea resepi susu kambing kurma diy – milk booster yang unik? Cara menyediakannya memang tidak terlalu susah namun tidak senang juga. Kalau keliru mengolahnya maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal susu kambing kurma diy – milk booster yang sedap seharusnya punya aroma dan citarasa yang boleh memancing selera kita.

Ada beberapa sebab yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualiti rasa dari susu kambing kurma diy – milk booster, pertama dari jenis bahan, kedua pemilihan bahan segar hingga cara membuat dan menghidangkannya. Tak perlu rungsing jika hendak menyediakan susu kambing kurma diy – milk booster sedap di rumah, yang penting sudah tahu triknya jadi hidangan ini dapat menjadi sajian special.

Di bawah ini ada beberapa tips dan trik praktikal dalam menyediakan susu kambing kurma diy – milk booster yang siap untuk disediakan. Anda dapat membuat Susu Kambing Kurma DIY – Milk Booster menggunakan 5 bahan dan 3 langkah penyediaan. Berikut ini adalah langkah-langkah untuk menyiapkan hidangannya.

Bahan-bahan dan rempah yang digunakan untuk memasak Susu Kambing Kurma DIY – Milk Booster:

  1. Sediakan Susu kambing (2 skop/4 sb).
  2. Siapkan Kurma (5/7 biji ikut sunnah 😁).
  3. Siapkan Air panas.
  4. Ambil Kacang badam atau kacang hazel (1 genggam kecil).
  5. Siapkan Ais kiub.

Langkah-langkah menyediakan Susu Kambing Kurma DIY – Milk Booster:

  1. Bancuh susu kambing dengan air panas di dalam cawan 1/4. Susu Kambing Kurma DIY - Milk Booster
  2. Kemudian masukkan susu, kurma, kacang badam atau kacang hazel dan ais kiub ke dalam blender untuk dikisar. (Kalau boleh rendam kurma semalaman jika tak ada kurma yang jenis lembut. Tapi nak rendam kejap je pun boleh. Kalau ada kurma Ajwa lebih bagus sebab memang dah lembut. Buang biji sebelum rendam).
  3. Tuang ke dalam gelas. Dah sedia untuk diminum. Saya dapat 25 oz. Just nice untuk segelas yang saya punya. Kalau nak lebih manis boleh tambah susu pekat sikit..

Terima kasih telah menggunakan resepi masakan yang kami kongsikan di sini. Harapan kami, resepi masakan Susu Kambing Kurma DIY – Milk Booster yang mudah di atas dapat membantu Anda menyediakan hidangan yang enak untuk keluarga mahupun dijadikan idea dalam berniaga katering. Selamat mencuba!

Resepi Lain

error: Content is protected !!