Thursday, December 1, 2022

Cara Mudah Menyediakan Agar-agar Sirap Selasih dengan koktail buah #phoPbyLiniMohd #menuberbuka, Tak Ingat Dunia

Mesti Cuba!

Agar-agar Sirap Selasih dengan koktail buah #phoPbyLiniMohd #menuberbuka.

Agar-agar Sirap Selasih dengan koktail buah #phoPbyLiniMohd #menuberbuka

Sedang mencari idea resepi agar-agar sirap selasih dengan koktail buah #phopbylinimohd #menuberbuka yang unik? Cara menyediakannya memang tidak terlalu susah namun tidak senang juga. Jika salah mengolahnya maka hasilnya akan hambar dan justeru cenderung tidak sedap. Padahal agar-agar sirap selasih dengan koktail buah #phopbylinimohd #menuberbuka yang sedap selayaknya memiliki aroma dan citarasa yang dapat memancing selera kita.

Ada beberapa sebab yang sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari agar-agar sirap selasih dengan koktail buah #phopbylinimohd #menuberbuka, mulai dari jenis bahan, kedua pemilihan bahan segar hingga cara mengolah dan menyajikannya. Tak perlu rungsing jika ingin menyediakan agar-agar sirap selasih dengan koktail buah #phopbylinimohd #menuberbuka sedap di mana jua anda berada, yang penting sudah tahu triknya jadi hidangan ini dapat jadi menu istimewa.

Di bawah ini ada beberapa cara mudah dan praktikal yang dapat digunakan untuk menyediakan agar-agar sirap selasih dengan koktail buah #phopbylinimohd #menuberbuka yang siap untuk disediakan. Anda boleh menyiapkan Agar-agar Sirap Selasih dengan koktail buah #phoPbyLiniMohd #menuberbuka menggunakan 6 jenis bahan dan 4 langkah penyediaan. Berikut ini adalah cara untuk menyiapkan hidangannya.

Bahan-bahan dan rempah yang perlu dalam penyediaan Agar-agar Sirap Selasih dengan koktail buah #phoPbyLiniMohd #menuberbuka:

  1. Siapkan 18 gm Agar- agar tali.
  2. Sediakan 4 cwn air.
  3. Gunakan 80 gm gula.
  4. Sediakan 2 sb biji selasih (rendam semalaman).
  5. Gunakan Daun pandan.
  6. Ambil Koktail buah.

Cara menyediakan Agar-agar Sirap Selasih dengan koktail buah #phoPbyLiniMohd #menuberbuka:

  1. Sediakan bahan bahan..
  2. Rebus agar agar tali dengan air yg disukat. Biarkan larut betul betul. Sesudah larut, baru masukkan daun pandan dan gula. Kacau bagi larut. Selepas itu masukkan selasih yang direndam ke dalam adunan. Bahagikan adunan kepada dua bahagian..
  3. Guna loyang [email protected], lapik plastik. Tuang adunan yang pertama ke dalam loyang. Kemudian tuang buah buah koktail ke dalam dan susunkan bg serata. Ketepikan sebentar untuk mengeras. Sementara itu adunan ke dua masukkan 1sb sirap rose. Bila adunan pertama terasa keras sedikit, cucuk2 permukaan dengan garfu dan tuang perlahan adunan sirap rose. Biarkan sejuk semalAman sebelom dipotong..
  4. Agar agar is done! Selamat mencuba yer!😊.

Terima kasih telah menggunakan resepi masakan yang kami kongsikan di sini. Besar harapan kami, resepi masakan Agar-agar Sirap Selasih dengan koktail buah #phoPbyLiniMohd #menuberbuka yang mudah di atas dapat membantu Anda menyediakan makanan yang lazat untuk keluarga mahupun dijadikan idea dalam meniaga makanan. Semoga ianya bermanfaat dan selamat mencuba!

Resepi Lain

error: Content is protected !!