Friday, December 2, 2022

Resepi Agar-agar oreo yang Membuat anda meleleh

Mesti Cuba!

Agar-agar oreo.

Agar-agar oreo

Sedang mencari inspirasi resepi agar-agar oreo yang unik? Cara menyediakannya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Jika keliru mengolahnya maka hasilnya akan hambar dan justeru cenderung tidak sedap. Padahal agar-agar oreo yang sedap harusnya jadi punya aroma dan rasa yang mampu memancing selera kita.

Banyak sebab yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualiti rasa dari agar-agar oreo, pertama dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar hingga cara membuat dan menyajikannya. Tak perlu rungsing jika hendak menyediakan agar-agar oreo sedap di rumah, yang penting sudah tahu triknya jadi hidangan ini mampu menjadi menu special.

Nah, kali ini kita cuba, jom, ciptakan agar-agar oreo sendiri di rumah. Tetap dengan bahan sederhana, hidangan ini dapat memberi manfaat dalam membantu menjaga kesihatan tubuhmu sekeluarga. Anda boleh membuat Agar-agar oreo memakai 4 jenis bahan dan 6 tahap penyediaan. Berikut ini adalah cara dalam menyiapkan hidangannya.

Bahan-bahan dan rempah yang diperlukan dalam memasak Agar-agar oreo:

  1. Gunakan 1 tin susu cair.
  2. Siapkan 1 tin susu pekat.
  3. Sediakan 1 bungkus oreo.
  4. Siapkan Agar2.

Cara membuat Agar-agar oreo:

  1. Masukkn air dlm periuk,lepas medidih simpan agar tersebut.
  2. Selapas agr2 masak..tunggu hinga sejuk dan simpan dlm balang yg sesuai..
  3. Simpan susu pekat dan gaul dan simpan juga susu cair.
  4. Pecahkn oreo,dan simpan ke dlm balang.
  5. Simpan dlm peti sejuk sehinga jadi agar-agar..
  6. DonešŸ˜Šboleh dihidang untuk minum petangšŸ’•.

Bagaimana? Senang bukan? Begitulah cara membuat agar-agar oreo yang boleh Anda lakukan di rumah. Semoga ianya bermanfaat dan selamat mencuba!

Resepi Lain

error: Content is protected !!