Friday, December 2, 2022

Resepi Mable Zebra Cake, Tak Ingat Dunia

Mesti Cuba!

Mable Zebra Cake.

Mable Zebra Cake

Pening mencari idea resepi mable zebra cake yang unik? Cara menyediakannya memang tidak terlalu susah namun tidak senang juga. Jika keliru mengolahnya maka hasilnya akan hambar dan justeru cenderung tidak sedap. Padahal mable zebra cake yang sedap seharusnya mempunyai aroma dan citarasa yang dapat memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualiti rasa dari mable zebra cake, mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan-bahan yang segar, sampai cara memproses dan menyajikannya. Tak perlu risau jika mau menyediakan mable zebra cake yang sedap di mana pun anda berada, yang penting sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat jadi menu istimewa.

Berikut ini ada beberapa tips dan trik praktikal dalam menyediakan mable zebra cake yang siap untuk disediakan. Anda boleh membuat Mable Zebra Cake menggunakan 10 bahan dan 4 langkah penyediaan. Berikut ini adalah cara dalam membuat hidangannya.

Bahan-bahan dan rempah yang perlu untuk penyediaan Mable Zebra Cake:

 1. Ambil 125 gram planta.
 2. Sediakan 125 gram butter SCS.
 3. Siapkan 200 gram gula castor.
 4. Siapkan 4 biji telor grad A.
 5. Gunakan 1 sudu kecil vanilla.
 6. Gunakan 50 ml fresh milk or susu cair.
 7. Gunakan 250 gram tepung gandum.
 8. Siapkan 1 sudu kecil baking powder.
 9. Ambil 1 sudu besar serbuk koko.
 10. Ambil 1 sudu kecil ovelete.

Cara menyediakan Mable Zebra Cake:

 1. Mula2 mix planta butter SCS gula ovelete hingga gebu ringan.. Mable Zebra Cake
  Mable Zebra Cake
  Mable Zebra Cake
 2. Masuk telur 1 persatu hingga habis dan vanilla mix sebati.. Mable Zebra Cake
  Mable Zebra Cake
  Mable Zebra Cake
 3. Masuk tepung selang seli ngn fresh milk hingga habis.Bahagikan kpd 2 bhgian 1 bhgian campur koko 2 bahagian lagi asal.Sediakan loyang size 7 masukkn adunan 1 senduk selang seli hingga habis.Kemudian bakar suhu 150 C selama 35 minit hingga masak.Siap..
 4. Cantik zebra die setelah d potong moist gitu n sedap..

Terima kasih telah membaca resepi masakan yang pasukan kami kongsikan di website ini. Besar harapan kami, resepi masakan Mable Zebra Cake yang mudah di atas dapat membantu Anda menyediakan hidangan yang lazat untuk keluarga ataupun dijadikan idea dalam berniaga katering. Semoga ianya bermanfaat dan selamat mencuba!

Resepi Lain

error: Content is protected !!