Thursday, December 1, 2022

Langkah Mudah untuk Menyediakan Ais Lengkong Bandung yang Sedap

Mesti Cuba!

Ais Lengkong Bandung.

Ais Lengkong Bandung

Sedang mencari inspirasi resepi ais lengkong bandung yang unik? Cara menyediakannya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Jika keliru mengolahnya maka hasilnya akan hambar dan justeru cenderung tidak sedap. Padahal ais lengkong bandung yang sedap selayaknya memiliki aroma dan citarasa yang dapat memancing selera kita.

Banyak sebab yang sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari ais lengkong bandung, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar sampai cara membuat dan menghidangkannya. Tak perlu rungsing kalau mahu menyediakan ais lengkong bandung sedap di mana jua anda berada, yang penting sudah tahu triknya jadi hidangan ini boleh menjadi sajian istimewa.

Nah, kali ini kita cuba, jom, buat ais lengkong bandung sendiri di rumah. Tetap dengan bahan sederhana, hidangan ini dapat memberi manfaat dalam membantu menjaga kesihatan tubuhmu sekeluarga. Anda boleh membuat Ais Lengkong Bandung menggunakan 5 jenis bahan dan 3 tahap penyediaan. Berikut ini adalah cara dalam membuat hidangannya.

Bahan-bahan dan rempah yang perlu dalam penyediaan Ais Lengkong Bandung:

  1. Gunakan sdm ibu sirap.
  2. Ambil cup lengkong.
  3. Sediakan susu krimer manis.
  4. Siapkan air.
  5. Gunakan mangkuk ais batu.

Langkah-langkah membuat Ais Lengkong Bandung:

  1. Sediakan semua bahan. Lengkong di cincang / parut kasar / potong dadu sesuai selera..
  2. Tuang susu kedalam air, beri ibu sirap dan aduk biar warna dia menyatu..
  3. Tambahkan lengkong, dan ais batu. Tes rasa,bila rasa kurang manis boleh di tambahkan susu lagi..

Macam mana? Senang bukan? Begitulah cara membuat ais lengkong bandung yang boleh Anda praktikkan di rumah. Selamat mencuba!

Resepi Lain

error: Content is protected !!