Sunday, September 26, 2021

Langkah Mudah untuk Menyediakan Tips:Cara simpan daun palas atau Daun ketupat agar tahan lama yang Sempurna

Mesti Cuba!

Tips:Cara simpan daun palas atau Daun ketupat agar tahan lama.

Tips:Cara simpan daun palas atau Daun ketupat agar tahan lama

Pening mencari inspirasi resepi tips:cara simpan daun palas atau daun ketupat agar tahan lama yang unik? Cara menyediakannya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Jika salah mengolahnya maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justeru cenderung tidak sedap. Padahal tips:cara simpan daun palas atau daun ketupat agar tahan lama yang sedap selayaknya memiliki aroma dan rasa yang mampu memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualiti rasa dari tips:cara simpan daun palas atau daun ketupat agar tahan lama, mulai dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan-bahan yang segar, sampai cara memproses dan menyajikannya. Tidak usah risau kalau ingin menyediakan tips:cara simpan daun palas atau daun ketupat agar tahan lama yang sedap di mana pun anda berada, yang penting sudah tahu triknya maka hidangan ini boleh jadi sajian special.

Nah, kali ini kita cuba, jom, memasak tips:cara simpan daun palas atau daun ketupat agar tahan lama sendiri di rumah. Tetap dengan bahan yang sederhana, hidangan ini dapat memberi manfaat untuk membantu menjaga kesihatan tubuh kita. Anda dapat membuat Tips:Cara simpan daun palas atau Daun ketupat agar tahan lama menggunakan 3 bahan dan 6 langkah penyediaan. Berikut ini adalah cara dalam membuat hidangannya.

Bahan-bahan dan rempah yang diperlukan dalam memasak Tips:Cara simpan daun palas atau Daun ketupat agar tahan lama:

  1. Ambil palas.
  2. Ambil Plastik barang untuk membungkus.
  3. Gunakan Atau Plastik wrap.

Cara membuat Tips:Cara simpan daun palas atau Daun ketupat agar tahan lama:

  1. Ini Daun palas saya beli sebelum Menyambut Hari raya aidil adha yang lalu(27 July 2020).
  2. Cara simpan daun palas:Daun palas yang sudah dibuka dilapiskan dalam 5 atau 6 helai sekaligus kemudian di bentuk seperti ketupat.buat sehingga habis..
  3. Masukkan semua daun ketupat/palas kedalam plastik dan ikat kemas.Simpan didlam freezer(sejuk beku)..
  4. Ini daun palas yang sudah pun mencecah 2 bln dalam peti sejuk beku.Saya simpan ia dari tarikh Hari Raya Aidil adha yang lalu iaitu 31hb July 2020.Dimana daun palas ini adalah baki atau lebihan saya buat ketupat untuk hariraya aidil adha.Nampak segar kan..๐Ÿ‘๐Ÿ˜Cara ni boleh kita praktikkan untuk yang susah nak dapatkan daun palas macam saya.Sekarang saya tiada masalah lagi untuk bekalan daun palas bila menjelang hari raya atau bila2 masa saja saya dapat membuat ketupat palas..
  5. Cara ni boleh kita praktikkan untuk yang susah nak dapatkan daun palas macam saya.Sekarang saya tiada masalah lagi untuk bekalan daun palas bila menjelang hari raya atau bila2 masa saja saya dapat membuat ketupat palas..
  6. Saya juga simpan daun yang belum saya buka.ia tetap segar tak kering..

Terima kasih telah menggunakan resepi masakan yang kami kongsikan di website ini. Harapan kami, resepi masakan Tips:Cara simpan daun palas atau Daun ketupat agar tahan lama yang mudah di atas dapat membantu Anda menyediakan makanan yang lazat untuk keluarga ataupun dijadikan inspirasi dalam berniaga katering. Semoga ianya bermanfaat dan selamat mencuba!

Resepi Lain

error: Content is protected !!