Thursday, December 1, 2022

Resepi Sea Bird’s Nest Winter Melon Agar Drink Tanpa Gagal

Mesti Cuba!

Sea Bird’s Nest Winter Melon Agar Drink.

Sea Bird’s Nest Winter Melon Agar Drink

Pening mencari inspirasi resepi sea bird’s nest winter melon agar drink yang unik? Cara membuatnya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Jika keliru mengolahnya maka hasilnya akan hambar dan justeru cenderung tidak sedap. Padahal sea bird’s nest winter melon agar drink yang sedap harusnya jadi punya aroma dan citarasa yang dapat memancing selera kita.

Banyak sebab yang sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari sea bird’s nest winter melon agar drink, mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar hingga cara membuat dan menghidangkannya. Tidak perlu rungsing jika ingin menyediakan sea bird’s nest winter melon agar drink sedap di mana jua anda berada, yang penting sudah tahu triknya jadi hidangan ini boleh jadi menu special.

Berikut ini ada beberapa tips dan trik praktikal untuk membuat sea bird’s nest winter melon agar drink yang siap untuk disediakan. Anda dapat membuat Sea Bird’s Nest Winter Melon Agar Drink menggunakan 4 jenis bahan dan 5 tahap penyediaan. Berikut ini adalah langkah-langkah dalam menyiapkan hidangannya.

Bahan-bahan dan rempah yang perlu dalam penyediaan Sea Bird’s Nest Winter Melon Agar Drink:

  1. Gunakan 1 kiub Winter Melon Sea Bird’s Nest Agar.
  2. Siapkan 250 ml Air (letak 500ml kalau tak nak texture jelly).
  3. Siapkan Optional.
  4. Siapkan 1 genggam Ais.

Cara menyediakan Sea Bird’s Nest Winter Melon Agar Drink:

  1. Didihkan air.
  2. Ambil satu kiub dan keluarkan dari plastim.
  3. Masukkan ke dalam air dan kacau sampai semua larut.
  4. Tutup api dan biarkan sejuk.
  5. Boleh minum terus panas-panas, atau letak ais. Kalau nak texture jelly, biarkan selama 15-30 minit dalam fridge.

Terima kasih telah menggunakan resepi masakan yang pasukan kami kongsikan di sini. Besar harapan kami, resepi masakan Sea Bird’s Nest Winter Melon Agar Drink yang mudah di atas dapat membantu Anda menyediakan hidangan yang menarik untuk keluarga mahupun dijadikan idea bagi Anda yang berkeinginan untuk berniaga katering. Semoga ianya bermanfaat dan selamat mencuba!

Resepi Lain

error: Content is protected !!