Thursday, December 1, 2022

Resepi Agar² lumut gula melaka, Sempurna

Mesti Cuba!

Agar² lumut gula melaka.

Agar² lumut gula melaka

Sedang mencari idea resepi agar² lumut gula melaka yang unik? Cara membuatnya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Jika salah mengolahnya maka hasilnya akan hambar dan justeru cenderung tidak sedap. Padahal agar² lumut gula melaka yang sedap seharusnya mempunyai aroma dan rasa yang dapat memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualiti rasa dari agar² lumut gula melaka, mulai dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan-bahan yang segar, sampai cara membuat dan menghidangkannya. Tak perlu risau jika ingin menyediakan agar² lumut gula melaka sedap di mana pun anda berada, yang penting sudah tahu triknya maka hidangan ini boleh jadi menu special.

Berikut ini ada beberapa tips dan trik praktikal dalam menyediakan agar² lumut gula melaka yang siap untuk disediakan. Anda dapat menyiapkan Agar² lumut gula melaka memakai 6 bahan dan 1 langkah penyediaan. Berikut ini adalah langkah-langkah untuk membuat hidangannya.

Bahan-bahan dan rempah yang perlu untuk penyediaan Agar² lumut gula melaka:

  1. Gunakan agar² panjang.
  2. Siapkan Sekotak santan kara kecik.
  3. Ambil Sebiji telur.
  4. Ambil gula merah.
  5. Sediakan gula putih.
  6. Gunakan Sesudu esen vanila.

Langkah-langkah menyediakan Agar² lumut gula melaka:

  1. Air sama paras dgn agar² mskkan gula merah, gula putih esen vanila masak sehgga agar² masak lps tu tapiskan… Mskkan blk agar² yg siap di masak td buka api pelahan mskkan santan kacau sehgga sebati pukul telur mskkan dlm periuk td.. Biarkan mendidih utk hasilkan lumut jgn kacau dl biar dia naik lumut br kacau dh ttp api… Boleh lah mskkan dlm acuan… Siap.

Terima kasih telah membaca resepi masakan yang kami kongsikan di website ini. Besar harapan kami, resepi masakan Agar² lumut gula melaka yang mudah di atas dapat membantu Anda menyediakan makanan yang lazat untuk keluarga mahupun dijadikan inspirasi bagi Anda yang berkeinginan untuk berniaga katering. Selamat mencuba!

Resepi Lain

error: Content is protected !!