Sunday, September 26, 2021

Langkah Mudah untuk Membuat Mini Choc Marble Burnt Cheese Cake yang Lazat Sekali

Mesti Cuba!

Mini Choc Marble Burnt Cheese Cake.

Mini Choc Marble Burnt Cheese Cake

Sedang mencari idea resepi mini choc marble burnt cheese cake yang unik? Cara membuatnya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Jika salah mengolahnya maka hasilnya akan hambar dan justeru cenderung tidak sedap. Padahal mini choc marble burnt cheese cake yang sedap harusnya jadi punya aroma dan rasa yang boleh memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari mini choc marble burnt cheese cake, mulai dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan-bahan yang segar, sampai cara membuat dan menyajikannya. Tidak usah risau kalau mau menyediakan mini choc marble burnt cheese cake sedap di mana pun anda berada, yang penting sudah tahu triknya maka hidangan ini boleh menjadi sajian special.

Berikut ini ada beberapa tips dan trik praktikal untuk membuat mini choc marble burnt cheese cake yang siap untuk disediakan. Anda boleh menyiapkan Mini Choc Marble Burnt Cheese Cake menggunakan 7 bahan dan 12 tahap penyediaan. Berikut ini adalah langkah-langkah dalam menyiapkan hidangannya.

Bahan-bahan dan rempah yang perlu dalam memasak Mini Choc Marble Burnt Cheese Cake:

  1. Ambil 700 g Cream Cheese.
  2. Siapkan 150 g Castor Sugar.
  3. Sediakan 3 bj Telur A.
  4. Sediakan 250 ml Whipping Cream.
  5. Gunakan 90 g Dark Choc.
  6. Gunakan 45 g Milk Choc.
  7. Sediakan 2 tbs tepung.

Langkah-langkah menyediakan Mini Choc Marble Burnt Cheese Cake:

  1. Cairkan dark & milk choc secara double boil atau masuk microwave. Dah cair ketepikan.. Mini Choc Marble Burnt Cheese Cake
    Mini Choc Marble Burnt Cheese Cake
  2. Pukul cream cheese dan gula hingga creamy dan smooth. Jangan lupa scrap bahagian dasar bowl naa.. kasi takdak ketul cheese tu.. Mini Choc Marble Burnt Cheese Cake
    Mini Choc Marble Burnt Cheese Cake
    Mini Choc Marble Burnt Cheese Cake
  3. . Mini Choc Marble Burnt Cheese Cake
  4. Kendian, boleh tuang whipping cream dan mix sebati..
  5. Pastikan semua sebati dan smooth tau kawan-kawan..
  6. Masukkan tepung. Mix dengan speed slow je atau kaup balik. Tapi make sure takdak dah ketulan tepung ye..
  7. Bahagikan adunan kepada 2 bahagiaan. 1 bahagian masukkan coklat cair dan kacau sebati. Adunan pekat sikit ye dari tadi..
  8. Alas loyang saiz 8" dengan baking paper (tinggikan sedikit lebihan baking paper dari pan). Kakpating guna loyang 4", dapat la 4pcs mini..
  9. Selang selikan sampai siap. Kemudian, masuk adunan coklat pula. Nak marblekan pun boleh..
  10. Bakar suhu 200°c selama 1 jam – 1j 15min. Yang ni kakpating bakar 45min-1jam je sebab bekas kecik. So, Terpulang nak rentung macam mana. Orang cakap lagi rentung lagi sodappp. Haa gitew 😁.
  11. Dah sejukkan, masukkan dalam chiller. Boleh la bedakkan beliau sikit kasi cun. Nak letak buah ke cekelat ke pun hokayyy 👌.
  12. Mini Choc Marble Burnt Cheese Cake.

Terima kasih telah menggunakan resepi masakan yang pasukan kami kongsikan di website ini. Harapan kami, resepi masakan Mini Choc Marble Burnt Cheese Cake yang mudah di atas dapat membantu Anda menyediakan makanan yang menarik untuk keluarga mahupun dijadikan idea dalam meniaga makanan. Selamat mencuba!

Resepi Lain

error: Content is protected !!