Thursday, December 1, 2022

Cara Mudah Membuat Agar-agar Tanpa Gagal

Mesti Cuba!

Agar-agar.

Agar-agar

Sedang mencari idea resepi agar-agar yang unik? Cara membuatnya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Jika salah mengolahnya maka hasilnya akan hambar dan justeru cenderung tidak sedap. Padahal agar-agar yang sedap selayaknya mempunyai aroma dan rasa yang mampu memancing selera kita.

Banyak sebab yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualiti rasa dari agar-agar, mulai dari jenis bahan, kedua pemilihan bahan segar sampai cara mengolah dan menyajikannya. Tidak perlu rungsing kalau ingin menyediakan agar-agar yang sedap di mana jua anda berada, yang penting sudah tahu triknya jadi hidangan ini boleh jadi sajian special.

Di bawah ini ada beberapa tips dan trik praktikal yang dapat digunakan untuk menyediakan agar-agar yang siap untuk disediakan. Anda boleh menyiapkan Agar-agar memakai 5 jenis bahan dan 2 langkah penyediaan. Berikut ini adalah cara untuk membuat hidangannya.

Bahan-bahan dan rempah yang perlu untuk memasak Agar-agar:

  1. Gunakan 10 gram Agar-agar tali.
  2. Siapkan 400 ml.
  3. Siapkan Gula 3 sdm.
  4. Ambil 1 titik Sirap ros.
  5. Siapkan Agar-agar.

Cara menyediakan Agar-agar:

  1. Panaskan air 400ml dlm periuk+Masukkan agar-agar tali 10gram+gula 3sudu.
  2. Bila dah mendidih agar-agar pun dh larut tutup api dapur.. tunggu sejuk sedikit baru masuk ke dalam acuan @ tapawer..Dah siap…

Terima kasih telah membaca resepi masakan yang pasukan kami kongsikan di sini. Harapan kami, resepi masakan Agar-agar yang mudah di atas dapat membantu Anda menyediakan hidangan yang lazat untuk keluarga ataupun dijadikan idea untuk meniaga makanan. Semoga ianya bermanfaat dan selamat mencuba!

Resepi Lain

error: Content is protected !!