Thursday, December 1, 2022

Resepi Grilled Lamb with Mashed Cauliflower (Keto friendly), Sedap

Mesti Cuba!

Grilled Lamb with Mashed Cauliflower (Keto friendly).

Grilled Lamb with Mashed Cauliflower (Keto friendly)

Anda sedang mencari inspirasi resepi grilled lamb with mashed cauliflower (keto friendly) yang unik? Cara menyediakannya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Kalau keliru mengolahnya maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal grilled lamb with mashed cauliflower (keto friendly) yang sedap harusnya jadi punya aroma dan citarasa yang dapat memancing selera kita.

Ada beberapa sebab yang sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari grilled lamb with mashed cauliflower (keto friendly), mulai dari jenis bahan, kedua pemilihan bahan segar hingga cara membuat dan menyajikannya. Tak perlu rungsing kalau hendak menyediakan grilled lamb with mashed cauliflower (keto friendly) yang sedap di mana jua anda berada, yang penting sudah tahu triknya jadi hidangan ini boleh jadi sajian istimewa.

Berikut ini ada beberapa cara mudah dan praktikal dalam menyediakan grilled lamb with mashed cauliflower (keto friendly) yang siap untuk disediakan. Anda dapat menyiapkan Grilled Lamb with Mashed Cauliflower (Keto friendly) menggunakan 19 jenis bahan dan 5 tahap penyediaan. Berikut ini adalah cara untuk menyiapkan hidangannya.

Bahan-bahan dan rempah yang digunakan dalam penyediaan Grilled Lamb with Mashed Cauliflower (Keto friendly):

 1. Sediakan 350 g daging kambing.
 2. Ambil Rempah Perapan.
 3. Gunakan 1 sdb cajun.
 4. Sediakan 1 sdb serbuk lada hitam.
 5. Sediakan 1 sdb onion powder.
 6. Siapkan 1/2 sdb rosemary.
 7. Ambil 1/2 sdb paprika.
 8. Gunakan Sedikit mushroom seasoning.
 9. Gunakan Sedikit ev minyak zaitun.
 10. Sediakan Beberapa ulas bawang putih dibersihkan.
 11. Sediakan Mashed Cauliflower.
 12. Sediakan Bunga kobis – direbus.
 13. Sediakan 1 sdb unsalted butter.
 14. Ambil 1 sdb parmesan cheese.
 15. Ambil Sedikit mushroom seasoning.
 16. Gunakan Sedikit serbuk lada hitam.
 17. Ambil Daun bawang / parsley.
 18. Siapkan Bahan Lain.
 19. Ambil Brokoli (salad) – direbus.

Cara membuat Grilled Lamb with Mashed Cauliflower (Keto friendly):

 1. Kambing dibersihkan dan diperap dengan rempah-rempah serta sedikit minyak zaitun. Perap dalam tempoh 1-4 jam atau semalaman..
 2. Mashed Cauliflower : Rebus bunga kubis dalam 10-15 minit hingga lembut. Setelah itu, angkat dan toskan airnya. Sementara masih panas, kisar dengan hand blender (saya guna blender kering). Setelah lumat masuk ke dalam mangkuk dan tambahkan butter serta parmesan. Gaul hingga semua bahan larut sebati..
 3. Perasakan dengan seasoning serta sedikit black pepper. Gaul sebati dan hias dengan daun bawang..
 4. Sementara itu boleh rebus brokoli atau sediakan salad lain..
 5. Untuk membakar kambing. Panaskan butter dalam pemanggang. Masukkan kambing yang diperap bersama beberapa ulas bawang putih. Masak hingga daging empuk. Boleh la dihidangkan terus di pinggan..

Terima kasih telah menggunakan resepi masakan yang pasukan kami kongsikan di website ini. Besar harapan kami, resepi masakan Grilled Lamb with Mashed Cauliflower (Keto friendly) yang mudah di atas dapat membantu Anda menyediakan hidangan yang sedap untuk keluarga mahupun dijadikan idea dalam meniaga makanan. Selamat mencuba!

Resepi Lain

error: Content is protected !!