Thursday, December 1, 2022

Resepi 🌹Agar-Agar Rose Berlumut, Sempurna

Mesti Cuba!

🌹Agar-Agar Rose Berlumut.

🌹Agar-Agar Rose Berlumut

Anda sedang mencari inspirasi resepi 🌹agar-agar rose berlumut yang unik? Cara membuatnya memang tidak terlalu susah namun tidak senang juga. Kalau keliru mengolahnya maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal 🌹agar-agar rose berlumut yang sedap seharusnya punya aroma dan rasa yang dapat memancing selera kita.

Ada beberapa sebab yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualiti rasa dari 🌹agar-agar rose berlumut, mulai dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar hingga cara mengolah dan menyajikannya. Tidak perlu rungsing jika mahu menyediakan 🌹agar-agar rose berlumut sedap di mana jua anda berada, yang penting sudah tahu triknya jadi hidangan ini mampu jadi menu special.

Nah, kali ini kita cuba, jom, siapkan 🌹agar-agar rose berlumut sendiri di rumah. Tetap dengan bahan sederhana, hidangan ini boleh memberi manfaat untuk membantu menjaga kesihatan tubuh kita. Anda dapat menyiapkan 🌹Agar-Agar Rose Berlumut menggunakan 8 jenis bahan dan 5 tahap penyediaan. Berikut ini adalah langkah-langkah untuk membuat hidangannya.

Bahan-bahan dan rempah yang digunakan dalam memasak 🌹Agar-Agar Rose Berlumut:

 1. Ambil 1 pkt agar-agar serbuk(10g).
 2. Siapkan 1 L air(mamy kurang 1cawan).
 3. Ambil 1 kotak kecil santan.
 4. Ambil 3 sb sirap rose.
 5. Gunakan 1 cawan gula(mamy kurangkan).
 6. Sediakan sedikit garam.
 7. Sediakan 2 helai daun pandan.
 8. Siapkan 2 biji telur.

Langkah-langkah membuat 🌹Agar-Agar Rose Berlumut:

 1. Masukkan air, agar-agar, daun pandan,gula,sirap rose masak sehingga semua larut(kalau nak dua lapisan tunggu agar-agar mendidih dulu,yg ni untuk 1lapisan).
 2. Campurkan santan bersama telur kacau sebati.
 3. Bila agar-agar dah larut masukkan santan bersama telur masak sehingga 3x mendidih.
 4. Basahkan sedikit loyang,tuangkan dan biarkan mengeras.
 5. Siap boleh la dihidang.

Macam mana? Senang bukan? Begitulah cara menyediakan 🌹agar-agar rose berlumut yang boleh Anda lakukan di rumah. Selamat mencuba!

Resepi Lain

error: Content is protected !!