Saturday, September 25, 2021

Bagaimana Membuat Cheese Cake Red Velvet Marble, Sedap Sekali

Mesti Cuba!

Cheese Cake Red Velvet Marble.

Cheese Cake Red Velvet Marble

Sedang mencari inspirasi resepi cheese cake red velvet marble yang unik? Cara membuatnya memang susah-susah gampang. Jika keliru mengolahnya maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal cheese cake red velvet marble yang sedap selayaknya mempunyai aroma dan citarasa yang boleh memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualiti rasa dari cheese cake red velvet marble, mulai dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan-bahan yang segar, hingga cara membuat dan menghidangkannya. Tak perlu risau kalau mau menyediakan cheese cake red velvet marble yang sedap di rumah, yang penting sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu jadi menu special.

Berikut ini ada beberapa cara mudah dan praktikal yang dapat digunakan untuk menyediakan cheese cake red velvet marble yang siap untuk disediakan. Anda boleh menyiapkan Cheese Cake Red Velvet Marble memakai 14 bahan dan 16 langkah penyediaan. Berikut ini adalah langkah-langkah dalam membuat hidangannya.

Bahan-bahan dan rempah yang diperlukan dalam penyediaan Cheese Cake Red Velvet Marble:

  1. Gunakan Bahan A.
  2. Gunakan 265 ml susu segar.
  3. Gunakan 85 g butter.
  4. Sediakan 250 g cream cheese.
  5. Sediakan 40 g tepung gandum } ayak.
  6. Gunakan 35 g tepung jagung. } ''.
  7. Ambil 7 biji kuning telur.
  8. Siapkan 2 s/k esen vanila.
  9. Sediakan Bahan B.
  10. Sediakan 7 biji putih telur.
  11. Siapkan 3/4 s/t cream of tartar.
  12. Ambil 125 g gula halus.
  13. Gunakan C Bahan.
  14. Ambil 2 sudu besar Red velvet emulco.

Langkah-langkah menyediakan Cheese Cake Red Velvet Marble:

  1. ✓masakkan susu segar bersama butter hingga butter cair..gaul guna whisk je…
  2. ✓masukkan cream cheese.. Gaul hingga sebati dan cheese xde lg yang berketul…
  3. ✓Masukkan tepung gandum dan tepung jagung yang telah diayak kedalam adunan.. Gaul hingga sebati.. Dan xmelekat kt periuk..tutup api.
  4. ✓terus masukkan kuning telur sebiji demi sebiji.. Sambil terus digaul hingga sebati.. Jangan berenti gaul ye sehingga habis semua telur…
  5. ✓Masukkan esen vanila.. Gaul lagi hingga sebati dan adunan jadi licin…
  6. ✓Masukkan adunan kedalam mangkuk yang besar dan sejukkan ia dahulu..(kejap je pun sejuknya).
  7. ✓Semetara tu pukul adunan B hingga kembang dan bertanduk….
  8. ✓masukkan adunan B kedalam adunan A sedikit demi sedikit sambil dikaup balik guna spatula…
  9. ✓Apabila dah sebati.. Bahagikan adunan kepada 2 bahagian.. 1- plain 2- + red velvet emulco…
  10. ✓Sediakan loyang 9' yang telah dilapik ngan kertas kek…
  11. ✓masukkan adunan secara berselang-seli kedalam loyang (mable)…
  12. ✓Bakar pada suhu 160' selama 1 jam 15 minit @ hingga masak.. Bakar ngan kaedah steambath ye….
  13. ✓Siap.
  14. Red velvet emulco bole juga kita gantikan ngan oren emulco, blue berry emulco @ coklat emulco.. ikut selera masing-masing…
  15. .
  16. .

Bagaimana? Senang bukan? Begitulah cara menyediakan cheese cake red velvet marble yang boleh Anda praktikkan di rumah. Semoga ianya bermanfaat dan selamat mencuba!

Resepi Lain

error: Content is protected !!