Friday, December 2, 2022

Cara Mudah Menyediakan Agar-agar Honey Dew Saji, Menggugah Selera

Mesti Cuba!

Agar-agar Honey Dew Saji.

Agar-agar Honey Dew Saji

Anda sedang mencari inspirasi resepi agar-agar honey dew saji yang unik? Cara menyediakannya memang tidak terlalu susah namun tidak senang juga. Jika salah mengolahnya maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justeru cenderung tidak sedap. Padahal agar-agar honey dew saji yang sedap harusnya jadi punya aroma dan rasa yang boleh memancing selera kita.

Ada beberapa sebab yang sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari agar-agar honey dew saji, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar sampai cara mengolah dan menghidangkannya. Tak perlu rungsing jika hendak menyediakan agar-agar honey dew saji yang sedap di rumah, yang penting sudah tahu triknya jadi hidangan ini boleh menjadi menu special.

Di bawah ini ada beberapa cara mudah dan praktikal dalam menyediakan agar-agar honey dew saji yang siap untuk disediakan. Anda dapat menyiapkan Agar-agar Honey Dew Saji menggunakan 4 bahan dan 3 tahap penyediaan. Berikut ini adalah cara untuk membuat hidangannya.

Bahan-bahan dan rempah yang digunakan untuk memasak Agar-agar Honey Dew Saji:

  1. Sediakan 20 g agar-agar tali.
  2. Siapkan 2 liter air.
  3. Siapkan 1 tin susu perisa tembikai susu Saji.
  4. Siapkan 1/2 cawan susu pekat/gula putih.

Langkah-langkah membuat Agar-agar Honey Dew Saji:

  1. Masak agar-agar bersama air sehingga agar-agar larut. (Jika guna gula, tambah gula lepas agar-agar larut. Masak sehingga gula larut).
  2. Tambahkan susu perisa tembikai susu Saji dan susu pekat manis. Kacau rata..
  3. Tuangkan agar-agar ke dalam bekas yang sesuai. Sejukkan ke suhu bilik baru disejukkan dalam peti sejuk..

Terima kasih telah membaca resepi masakan yang pasukan kami kongsikan di sini. Besar harapan kami, resepi masakan Agar-agar Honey Dew Saji yang mudah di atas dapat membantu Anda menyediakan hidangan yang menarik untuk keluarga ataupun dijadikan idea untuk berniaga katering. Selamat mencuba!

Resepi Lain

error: Content is protected !!