Friday, December 2, 2022

Resepi 👩‍🍳Agar-agar Santan Pandan (Versi Kotak)🥥 yang Menggugah Selera

Mesti Cuba!

👩‍🍳Agar-agar Santan Pandan (Versi Kotak)🥥.

👩‍🍳Agar-agar Santan Pandan (Versi Kotak)🥥

Anda sedang mencari inspirasi resepi 👩‍🍳agar-agar santan pandan (versi kotak)🥥 yang unik? Cara membuatnya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Kalau keliru mengolahnya maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal 👩‍🍳agar-agar santan pandan (versi kotak)🥥 yang sedap selayaknya memiliki aroma dan citarasa yang mampu memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualiti rasa dari 👩‍🍳agar-agar santan pandan (versi kotak)🥥, mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan-bahan yang segar, sampai cara memproses dan menyajikannya. Tak perlu risau kalau hendak menyediakan 👩‍🍳agar-agar santan pandan (versi kotak)🥥 sedap di rumah, yang penting sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu menjadi sajian istimewa.

Di bawah ini ada beberapa tips dan trik praktikal yang dapat digunakan untuk menyediakan 👩‍🍳agar-agar santan pandan (versi kotak)🥥 yang siap untuk disediakan. Anda boleh menyiapkan 👩‍🍳Agar-agar Santan Pandan (Versi Kotak)🥥 memakai 7 bahan dan 3 tahap penyediaan. Berikut ini adalah cara dalam membuat hidangannya.

Bahan-bahan dan rempah yang digunakan untuk memasak 👩‍🍳Agar-agar Santan Pandan (Versi Kotak)🥥:

  1. Siapkan 5 g serbuk agar-agar.
  2. Ambil 350 ml air.
  3. Siapkan 150 ml santan kotak.
  4. Siapkan 1/2 cawan gula pasir.
  5. Ambil Daun pandan- simpul.
  6. Ambil Esen pandan.
  7. Sediakan Pewarna hijau.

Cara membuat 👩‍🍳Agar-agar Santan Pandan (Versi Kotak)🥥:

  1. Campurkan gula dan serbuk agar2 di dalam periuk. Masukkan air; panaskan hingga mendidih dan semua larut. Masukkan daun pandan, pewarna dan esen pandan. Kacau rata. Masukkan santan. Kacau rata.Panaskan hingga mendidih.Tutup api..
  2. Sediakan kotak untuk acuan. Kemudian tuang adunan agar-agar santan dan biarkan mengeras..
  3. Boleh simpan di dalam peti ais untuk mendapatkan agar-agar yang sejuk dan lebih enak. Sedia untuk dipotong..

Terima kasih telah membaca resepi masakan yang pasukan kami kongsikan di sini. Harapan kami, resepi masakan 👩‍🍳Agar-agar Santan Pandan (Versi Kotak)🥥 yang mudah di atas dapat membantu Anda menyediakan makanan yang enak untuk keluarga ataupun dijadikan inspirasi untuk berniaga katering. Selamat mencuba!

Resepi Lain

error: Content is protected !!