Saturday, September 25, 2021

Cara Mudah Menyediakan Marble cheese cake yang Menggugah Selera

Mesti Cuba!

Marble cheese cake.

Marble cheese cake

Anda sedang mencari idea resepi marble cheese cake yang unik? Cara membuatnya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Kalau salah mengolahnya maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justeru cenderung tidak sedap. Padahal marble cheese cake yang sedap selayaknya mempunyai aroma dan rasa yang mampu memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualiti rasa dari marble cheese cake, pertama dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan-bahan yang segar, hingga cara membuat dan menyajikannya. Tak perlu risau kalau ingin menyediakan marble cheese cake yang sedap di mana pun anda berada, yang penting sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat menjadi sajian istimewa.

Nah, kali ini kita cuba, jom, memasak marble cheese cake sendiri di rumah. Tetap dengan bahan sederhana, hidangan ini boleh memberi manfaat dalam membantu menjaga kesihatan tubuhmu sekeluarga. Anda dapat menyiapkan Marble cheese cake memakai 8 bahan dan 5 langkah penyediaan. Berikut ini adalah langkah-langkah dalam membuat hidangannya.

Bahan-bahan dan rempah yang digunakan dalam penyediaan Marble cheese cake:

  1. Siapkan 250 gm cream cheese.
  2. Sediakan 250 gm butter.
  3. Gunakan 200 gm Gula castor.
  4. Ambil 5 biji telor B.
  5. Sediakan 250 gm tepung superfine.
  6. Gunakan 3 sudu besar Susu cair.
  7. Gunakan 2 sudu kecil baking powder.
  8. Ambil 1 sudu kecil esen vanilla.

Cara menyediakan Marble cheese cake:

  1. Masukkan butter, esen dan gula. Masa dah campur bahan ni barulah perasan mixer rosak 😭,. Marble cheese cake
    Marble cheese cake
  2. Whisk pun xde kat umah, so kita guna pemutar mixer ni je buat godek. Dah gebu sikit gula dan butter masukkan cream cheese, pukul lagi sampai kembang.
  3. Kemudian masukkan tepung, serbuk penaik dan susu cair, pukul lagi bg rata, bahagikan adunan dan bancuh dengan pewarna yg anda suka. Masukkan dalam loyang 9 inci.
  4. Bakar didalm oven pada suhu 170° api atas bawah selama 45 minit..
  5. Dah siap dimasak, terbalikkan atas redai dan biarkan seketika, kemudian keluarkan dr loyang.Menjadi juga kek ku 😍😍😍.

Terima kasih telah membaca resepi masakan yang pasukan kami kongsikan di website ini. Besar harapan kami, resepi masakan Marble cheese cake yang mudah di atas dapat membantu Anda menyediakan hidangan yang sedap untuk keluarga ataupun dijadikan idea bagi Anda yang berkeinginan untuk meniaga makanan. Semoga ianya bermanfaat dan selamat mencuba!

Resepi Lain

error: Content is protected !!