Friday, December 2, 2022

Bagaimana Menyediakan Agar Agar Laici Selasih, Membuat Anda Meleleh

Mesti Cuba!

Agar Agar Laici Selasih.

Agar Agar Laici Selasih

Sedang mencari idea resepi agar agar laici selasih yang unik? Cara menyediakannya memang tidak terlalu susah namun tidak senang juga. Jika salah mengolahnya maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justeru cenderung tidak sedap. Padahal agar agar laici selasih yang sedap harusnya jadi mempunyai aroma dan citarasa yang boleh memancing selera kita.

Banyak sebab yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualiti rasa dari agar agar laici selasih, mulai dari jenis bahan, kedua pemilihan bahan segar hingga cara membuat dan menghidangkannya. Tidak perlu rungsing kalau mahu menyediakan agar agar laici selasih sedap di rumah, yang penting sudah tahu triknya jadi hidangan ini dapat jadi sajian special.

Nah, kali ini kita cuba, jom, ciptakan agar agar laici selasih sendiri di rumah. Tetap dengan bahan yang sederhana, hidangan ini boleh memberi manfaat untuk membantu menjaga kesihatan tubuh kita. Anda boleh membuat Agar Agar Laici Selasih memakai 6 bahan dan 4 tahap penyediaan. Berikut ini adalah cara untuk menyiapkan hidangannya.

Bahan-bahan dan rempah yang perlu untuk memasak Agar Agar Laici Selasih:

  1. Ambil 12 gr agar agar tali.
  2. Siapkan 1 tin laici.
  3. Sediakan 900 gr air.
  4. Siapkan 70 gr gula pasir.
  5. Sediakan 1/2 sdt garam.
  6. Sediakan 1 sdt selasih.

Cara membuat Agar Agar Laici Selasih:

  1. Sediakan bahan. Potong dan cuci kemudian tos kan agar agar.
  2. Masak air, gula dan agar agar sampai larut. Kemudian tambahkan AIR laici & garam..
  3. Sediakan acuan yang sudah di basahkan. Susun laici, taburkan selasih, tuang air agar agar..
  4. Tunggu sehingga dingin, simpan dalam peti sejuk ketika hendak di makan baru keluarkan. Sebab sedap di makan ketika dingin.l.

Terima kasih telah menggunakan resepi masakan yang pasukan kami kongsikan di sini. Harapan kami, resepi masakan Agar Agar Laici Selasih yang mudah di atas dapat membantu Anda menyediakan makanan yang lazat untuk keluarga ataupun dijadikan idea bagi Anda yang berkeinginan untuk berniaga katering. Selamat mencuba!

Resepi Lain

error: Content is protected !!