Friday, December 2, 2022

Langkah Mudah untuk Membuat Poketajaib Simple Kambing Black Pepper Tanpa Gagal

Mesti Cuba!

Poketajaib Simple Kambing Black Pepper.

Poketajaib Simple Kambing Black Pepper

Pening mencari inspirasi resepi poketajaib simple kambing black pepper yang unik? Cara menyediakannya memang susah-susah gampang. Jika keliru mengolahnya maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justeru cenderung tidak sedap. Padahal poketajaib simple kambing black pepper yang sedap selayaknya memiliki aroma dan rasa yang boleh memancing selera kita.

Banyak sebab yang sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari poketajaib simple kambing black pepper, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar sampai cara membuat dan menghidangkannya. Tidak perlu rungsing kalau ingin menyediakan poketajaib simple kambing black pepper sedap di rumah, yang penting sudah tahu triknya jadi hidangan ini dapat jadi menu istimewa.

Di bawah ini ada beberapa cara mudah dan praktikal untuk membuat poketajaib simple kambing black pepper yang siap untuk disediakan. Anda boleh menyiapkan Poketajaib Simple Kambing Black Pepper memakai 7 jenis bahan dan 4 tahap penyediaan. Berikut ini adalah cara untuk membuat hidangannya.

Bahan-bahan dan rempah yang diperlukan dalam memasak Poketajaib Simple Kambing Black Pepper:

 1. Gunakan 150 isi Daging Kambing.
 2. Siapkan 30 gm sos tiram.
 3. Gunakan 1/2 sudu besar lada hitam kasar.
 4. Siapkan 1 ulas bawang putih.
 5. Sediakan 1 biji bawang besar holland.
 6. Ambil 3 biji cendawan butang putih.
 7. Siapkan 4 keping roti gardenia.

Cara menyediakan Poketajaib Simple Kambing Black Pepper:

 1. Potong daging kambing kecik² kemudian cuci bersih ketepikan.
 2. Perap daging kambing bersama sos tiram, bawang putih dan lada hitam kasar seketika.
 3. Panaskan sedikit minyak kemudian tumis daging tadi hingga masak kemudian baru masukkan cendawan dan hirisan bawang holland tadi hingga layu dan daging kambing masak.
 4. Ambil 2 keping roti gardenia di lenyek nipis kemudian masukkan bakar dalam air fryer hingga roti keperengan dan bole di keluarkan kemudian bole lah di sumbat inti daging kambing tadi dan siap di hidangkan😍😋.

Terima kasih telah menggunakan resepi masakan yang pasukan kami kongsikan di website ini. Besar harapan kami, resepi masakan Poketajaib Simple Kambing Black Pepper yang mudah di atas dapat membantu Anda menyediakan hidangan yang enak untuk keluarga ataupun dijadikan inspirasi bagi Anda yang berkeinginan untuk meniaga makanan. Semoga ianya bermanfaat dan selamat mencuba!

Resepi Lain

error: Content is protected !!