Friday, December 2, 2022

Resepi Poketajaib Simple Kambing Black Pepper yang Sedap Sangat

Mesti Cuba!

Poketajaib Simple Kambing Black Pepper.

Poketajaib Simple Kambing Black Pepper

Anda sedang mencari idea resepi poketajaib simple kambing black pepper yang unik? Cara membuatnya memang susah-susah gampang. Jika salah mengolahnya maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal poketajaib simple kambing black pepper yang sedap harusnya jadi punya aroma dan rasa yang boleh memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualiti rasa dari poketajaib simple kambing black pepper, pertama dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan-bahan yang segar, hingga cara membuat dan menghidangkannya. Tidak usah risau jika mau menyediakan poketajaib simple kambing black pepper yang sedap di rumah, yang penting sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat menjadi sajian istimewa.

Nah, kali ini kita cuba, jom, memasak poketajaib simple kambing black pepper sendiri di rumah. Tetap berbahan sederhana, hidangan ini dapat memberi manfaat dalam membantu menjaga kesihatan tubuh kita. Anda dapat membuat Poketajaib Simple Kambing Black Pepper menggunakan 7 bahan dan 4 langkah penyediaan. Berikut ini adalah langkah-langkah untuk menyiapkan hidangannya.

Bahan-bahan dan rempah yang diperlukan dalam penyediaan Poketajaib Simple Kambing Black Pepper:

 1. Gunakan isi Daging Kambing.
 2. Gunakan sos tiram.
 3. Sediakan sudu besar lada hitam kasar.
 4. Gunakan bawang putih.
 5. Siapkan biji bawang besar holland.
 6. Sediakan biji cendawan butang putih.
 7. Gunakan roti gardenia.

Langkah-langkah menyediakan Poketajaib Simple Kambing Black Pepper:

 1. Potong daging kambing kecik² kemudian cuci bersih ketepikan.
 2. Perap daging kambing bersama sos tiram, bawang putih dan lada hitam kasar seketika.
 3. Panaskan sedikit minyak kemudian tumis daging tadi hingga masak kemudian baru masukkan cendawan dan hirisan bawang holland tadi hingga layu dan daging kambing masak.
 4. Ambil 2 keping roti gardenia di lenyek nipis kemudian masukkan bakar dalam air fryer hingga roti keperengan dan bole di keluarkan kemudian bole lah di sumbat inti daging kambing tadi dan siap di hidangkan😍😋.

Macam mana? Senang bukan? Begitulah cara membuat poketajaib simple kambing black pepper yang boleh Anda praktikkan di rumah. Semoga ianya bermanfaat dan selamat mencuba!

Resepi Lain

error: Content is protected !!