Friday, December 2, 2022

Cara Mudah Menyediakan 👩‍🍳Agar agar fruit cocktail yang Sedap Sangat

Mesti Cuba!

👩‍🍳Agar agar fruit cocktail.

👩‍🍳Agar agar fruit cocktail

Sedang mencari inspirasi resepi 👩‍🍳agar agar fruit cocktail yang unik? Cara membuatnya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Kalau salah mengolahnya maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justeru cenderung tidak sedap. Padahal 👩‍🍳agar agar fruit cocktail yang sedap seharusnya memiliki aroma dan rasa yang boleh memancing selera kita.

Ada beberapa sebab yang sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari 👩‍🍳agar agar fruit cocktail, mulai dari jenis bahan, kedua pemilihan bahan segar hingga cara mengolah dan menyajikannya. Tidak perlu rungsing kalau ingin menyediakan 👩‍🍳agar agar fruit cocktail yang sedap di mana jua anda berada, yang penting sudah tahu triknya jadi hidangan ini boleh menjadi sajian istimewa.

Nah, kali ini kita cuba, jom, buat 👩‍🍳agar agar fruit cocktail sendiri di rumah. Tetap dengan bahan sederhana, hidangan ini dapat memberi manfaat untuk membantu menjaga kesihatan tubuhmu sekeluarga. Anda dapat menyiapkan 👩‍🍳Agar agar fruit cocktail memakai 6 bahan dan 2 tahap penyediaan. Berikut ini adalah langkah-langkah untuk membuat hidangannya.

Bahan-bahan dan rempah yang diperlukan untuk memasak 👩‍🍳Agar agar fruit cocktail:

  1. Sediakan 10 g serbuk agar.
  2. Ambil 1/2 cawan gula.
  3. Sediakan 1 tin fruit cock tail.
  4. Ambil 3 cawan air(air dari fruit cocktail +air=3cawan).
  5. Sediakan 1 tin susu cair.
  6. Ambil 2 cawan fruit cocktail tanpa air.

Langkah-langkah menyediakan 👩‍🍳Agar agar fruit cocktail:

  1. Didihkan serbuk agar, gula dan air. Kacau rata hingga semua larut. Perlahankan api; masukkan susu cair, kacau rata; matikan api dan masukkan fruit cocktail kacau sebati. Masukkan ke dalam acuan yang digemari. Sejukkan sekejap; simpan dalam peti ais..
  2. Hidang sejuk (selepas 3-4 jam).

Terima kasih telah membaca resepi masakan yang kami kongsikan di sini. Besar harapan kami, resepi masakan 👩‍🍳Agar agar fruit cocktail yang mudah di atas dapat membantu Anda menyediakan hidangan yang menarik untuk keluarga ataupun dijadikan inspirasi bagi Anda yang berkeinginan untuk berniaga katering. Selamat mencuba!

Resepi Lain

error: Content is protected !!