Friday, December 2, 2022

Cara Mudah Membuat Agar agar buah Naga Rindu Tanpa Gagal

Mesti Cuba!

Agar agar buah Naga Rindu.

Agar agar buah Naga Rindu

Sedang mencari inspirasi resepi agar agar buah naga rindu yang unik? Cara menyediakannya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Jika salah mengolahnya maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justeru cenderung tidak sedap. Padahal agar agar buah naga rindu yang sedap selayaknya punya aroma dan rasa yang boleh memancing selera kita.

Ada beberapa sebab yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualiti rasa dari agar agar buah naga rindu, pertama dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar hingga cara mengolah dan menyajikannya. Tidak perlu rungsing kalau mahu menyediakan agar agar buah naga rindu sedap di mana jua anda berada, yang penting sudah tahu triknya jadi hidangan ini dapat menjadi sajian special.

Di bawah ini ada beberapa tips dan trik praktikal yang dapat digunakan untuk menyediakan agar agar buah naga rindu yang siap untuk disediakan. Anda dapat membuat Agar agar buah Naga Rindu menggunakan 5 jenis bahan dan 5 tahap penyediaan. Berikut ini adalah cara dalam membuat hidangannya.

Bahan-bahan dan rempah yang perlu dalam penyediaan Agar agar buah Naga Rindu:

  1. Siapkan Buah Naga merah(ikut suka nak pakai banyak mana).
  2. Siapkan Agar agar tali (3 inci).
  3. Gunakan Air (2 cawan).
  4. Ambil Susu cair (1 cawan).
  5. Gunakan Gula (5-6 sudu ikut kemanisan).

Langkah-langkah membuat Agar agar buah Naga Rindu:

  1. Masak agar agar dengan air sampai larut kemudian masukkan gula..
  2. Potong buah naga kecil- kecil..
  3. Masukkan susu cair dan juga buah..sejukkan sekejap dan boleh disimpan dalam peti ais..
  4. Potongkan dan makan makan dan makan sampai habis..
  5. #goldenapron2020.

Terima kasih telah membaca resepi masakan yang pasukan kami kongsikan di sini. Harapan kami, resepi masakan Agar agar buah Naga Rindu yang mudah di atas dapat membantu Anda menyediakan hidangan yang lazat untuk keluarga mahupun dijadikan idea bagi Anda yang berkeinginan untuk berniaga katering. Semoga ianya bermanfaat dan selamat mencuba!

Resepi Lain

error: Content is protected !!