Friday, December 2, 2022

Langkah Mudah untuk Menyediakan Agar-Agar Susu Coklat yang Sempurna

Mesti Cuba!

Agar-Agar Susu Coklat.

Agar-Agar Susu Coklat

Anda sedang mencari idea resepi agar-agar susu coklat yang unik? Cara menyediakannya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Jika salah mengolahnya maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justeru cenderung tidak sedap. Padahal agar-agar susu coklat yang sedap harusnya jadi punya aroma dan citarasa yang boleh memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari agar-agar susu coklat, pertama dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan-bahan yang segar, sampai cara memproses dan menghidangkannya. Tak perlu risau kalau ingin menyediakan agar-agar susu coklat sedap di rumah, yang penting sudah tahu triknya maka hidangan ini boleh menjadi sajian special.

Di bawah ini ada beberapa tips dan trik praktikal dalam menyediakan agar-agar susu coklat yang siap untuk disediakan. Anda boleh membuat Agar-Agar Susu Coklat memakai 3 jenis bahan dan 4 langkah penyediaan. Berikut ini adalah cara untuk membuat hidangannya.

Bahan-bahan dan rempah yang perlu dalam memasak Agar-Agar Susu Coklat:

  1. Gunakan 10 gm agar-agar serbuk.
  2. Gunakan 1 liter susu coklat goodday.
  3. Gunakan 1/2 cawan susu pekat (ejas la ikut suka).

Langkah-langkah menyediakan Agar-Agar Susu Coklat:

  1. Bancuh serbuk agar-agar dengan secawan susu coklat hingga sebati..
  2. Tambahkan susu pekat. Kacau lagi. Kemudian tuang kesemua susu dan bancuhan agar-agar tadi ke dalam periuk, masak hingga mendidih..
  3. Tuang ke dalam acuan. Sejukkan dulu. Kemudian simpan di dalam peti sejuk, apabila keras boleh dipotong dan dinikmati..
  4. Nota : ✅ Tak suka coklat boleh aje tukar perasa air kotak minuman lain. ✅ Nak manis boleh tambah susu pekat manis beberapa sudu. Kalau tak tambah susu sesuai untuk mereka yang berdiet atau tak suka manis..

Terima kasih telah menggunakan resepi masakan yang pasukan kami kongsikan di website ini. Harapan kami, resepi masakan Agar-Agar Susu Coklat yang mudah di atas dapat membantu Anda menyediakan makanan yang sedap untuk keluarga mahupun dijadikan idea dalam meniaga makanan. Semoga ianya bermanfaat dan selamat mencuba!

Resepi Lain

error: Content is protected !!