Thursday, December 1, 2022

Cara Mudah Membuat Agar-Agar Susu Coklat yang Lazat

Mesti Cuba!

Agar-Agar Susu Coklat.

Agar-Agar Susu Coklat

Anda sedang mencari idea resepi agar-agar susu coklat yang unik? Cara membuatnya memang tidak terlalu susah namun tidak senang juga. Jika salah mengolahnya maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal agar-agar susu coklat yang sedap harusnya jadi punya aroma dan citarasa yang boleh memancing selera kita.

Banyak sebab yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualiti rasa dari agar-agar susu coklat, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar sampai cara mengolah dan menyajikannya. Tak perlu rungsing kalau hendak menyediakan agar-agar susu coklat yang sedap di mana jua anda berada, yang penting sudah tahu triknya jadi hidangan ini mampu menjadi menu special.

Berikut ini ada beberapa tips dan trik praktikal yang dapat digunakan untuk menyediakan agar-agar susu coklat yang siap untuk disediakan. Anda boleh membuat Agar-Agar Susu Coklat memakai 3 bahan dan 4 langkah penyediaan. Berikut ini adalah langkah-langkah untuk menyiapkan hidangannya.

Bahan-bahan dan rempah yang diperlukan untuk penyediaan Agar-Agar Susu Coklat:

  1. Sediakan agar-agar serbuk.
  2. Gunakan susu coklat goodday.
  3. Ambil susu pekat (ejas la ikut suka).

Langkah-langkah menyediakan Agar-Agar Susu Coklat:

  1. Bancuh serbuk agar-agar dengan secawan susu coklat hingga sebati..
  2. Tambahkan susu pekat. Kacau lagi. Kemudian tuang kesemua susu dan bancuhan agar-agar tadi ke dalam periuk, masak hingga mendidih..
  3. Tuang ke dalam acuan. Sejukkan dulu. Kemudian simpan di dalam peti sejuk, apabila keras boleh dipotong dan dinikmati..
  4. Nota : ✅ Tak suka coklat boleh aje tukar perasa air kotak minuman lain. ✅ Nak manis boleh tambah susu pekat manis beberapa sudu. Kalau tak tambah susu sesuai untuk mereka yang berdiet atau tak suka manis..

Bagaimana? Mudah kan? Begitulah cara menyediakan agar-agar susu coklat yang boleh Anda lakukan di rumah. Selamat mencuba!

Resepi Lain

error: Content is protected !!