Friday, December 2, 2022

Cara Mudah Menyediakan Agar-agar Sirap๐Ÿ‘๐Ÿ‘ฉโ€๐Ÿณ Tanpa Gagal

Mesti Cuba!

Agar-agar Sirap๐Ÿ‘๐Ÿ‘ฉโ€๐Ÿณ.

Agar-agar Sirap๐Ÿ‘๐Ÿ‘ฉโ€๐Ÿณ

Anda sedang mencari idea resepi agar-agar sirap๐Ÿ‘๐Ÿ‘ฉโ€๐Ÿณ yang unik? Cara menyediakannya memang tidak terlalu susah namun tidak senang juga. Jika keliru mengolahnya maka hasilnya akan hambar dan justeru cenderung tidak sedap. Padahal agar-agar sirap๐Ÿ‘๐Ÿ‘ฉโ€๐Ÿณ yang sedap harusnya jadi mempunyai aroma dan citarasa yang mampu memancing selera kita.

Banyak sebab yang sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari agar-agar sirap๐Ÿ‘๐Ÿ‘ฉโ€๐Ÿณ, pertama dari jenis bahan, kedua pemilihan bahan segar hingga cara mengolah dan menghidangkannya. Tidak perlu rungsing kalau hendak menyediakan agar-agar sirap๐Ÿ‘๐Ÿ‘ฉโ€๐Ÿณ yang sedap di rumah, yang penting sudah tahu triknya jadi hidangan ini boleh jadi menu special.

Nah, kali ini kita cuba, jom, memasak agar-agar sirap๐Ÿ‘๐Ÿ‘ฉโ€๐Ÿณ sendiri di rumah. Tetap dengan bahan yang sederhana, sajian ini dapat memberi manfaat dalam membantu menjaga kesihatan tubuh kita. Anda boleh menyiapkan Agar-agar Sirap๐Ÿ‘๐Ÿ‘ฉโ€๐Ÿณ memakai 6 bahan dan 8 langkah penyediaan. Berikut ini adalah cara dalam membuat hidangannya.

Bahan-bahan dan rempah yang perlu dalam memasak Agar-agar Sirap๐Ÿ‘๐Ÿ‘ฉโ€๐Ÿณ:

 1. Gunakan Agar-agar pajang 1 paket.
 2. Gunakan Air secukup.
 3. Ambil Daun pandan 1 helai.
 4. Siapkan Gula 3 sudu.
 5. Siapkan Sirap 5 sudu.
 6. Ambil 1 cawan Santan.

Langkah-langkah membuat Agar-agar Sirap๐Ÿ‘๐Ÿ‘ฉโ€๐Ÿณ:

 1. Masukkan air, daun pandan, dan agar-agar dalam periuk.
 2. Masukkan gula.
 3. Masukkan sirap ros.
 4. Masukkan santan.
 5. Kacau sebati.
 6. Bila dah masak tuangkan dalam adunan ketika masih panas ke dalam acuan yang sesuai..
 7. Sejukkan dalam peti ais selama 2 jam hingga keras..
 8. Selamat Mencuba ๐Ÿ‘๐Ÿ‘ฉโ€๐Ÿณ.

Terima kasih telah menggunakan resepi masakan yang kami kongsikan di sini. Besar harapan kami, resepi masakan Agar-agar Sirap๐Ÿ‘๐Ÿ‘ฉโ€๐Ÿณ yang mudah di atas dapat membantu Anda menyediakan makanan yang menarik untuk keluarga ataupun dijadikan idea bagi Anda yang berkeinginan untuk meniaga makanan. Semoga ianya bermanfaat dan selamat mencuba!

Resepi Lain

error: Content is protected !!