Thursday, December 1, 2022

Langkah Mudah untuk Menyediakan Agar-agar Milo kotak Tanpa Gagal

Mesti Cuba!

Agar-agar Milo kotak.

Agar-agar Milo kotak

Anda sedang mencari inspirasi resepi agar-agar milo kotak yang unik? Cara menyediakannya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Kalau salah mengolahnya maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justeru cenderung tidak sedap. Padahal agar-agar milo kotak yang sedap harusnya jadi memiliki aroma dan citarasa yang boleh memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualiti rasa dari agar-agar milo kotak, mulai dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan-bahan yang segar, sampai cara memproses dan menyajikannya. Tidak usah risau kalau hendak menyediakan agar-agar milo kotak yang sedap di rumah, yang penting sudah tahu triknya maka hidangan ini boleh menjadi menu istimewa.

Di bawah ini ada beberapa cara mudah dan praktikal dalam menyediakan agar-agar milo kotak yang siap untuk disediakan. Anda dapat menyiapkan Agar-agar Milo kotak menggunakan 4 jenis bahan dan 4 langkah penyediaan. Berikut ini adalah langkah-langkah dalam menyiapkan hidangannya.

Bahan-bahan dan rempah yang perlu dalam memasak Agar-agar Milo kotak:

  1. Sediakan 1 peket agar² tali.(apa² brand pun xpe).
  2. Siapkan Milo 1 kotak besar.
  3. Gunakan Gula(ikut nak rasa manis mcm mne).
  4. Sediakan 400 ml Air.

Cara menyediakan Agar-agar Milo kotak:

  1. Masak agar² bersama milo 1 besar..
  2. Masukkn air dlm 400ml.masuk gula(ikut rasa nk manis ler).
  3. Kacau sampai agar² jadi cair dn tidak berketul..
  4. Dh cair sumenye..masuk dlm loyang…siap..😊masuk dlm peti ais..

Macam mana? Senang bukan? Begitulah cara membuat agar-agar milo kotak yang boleh Anda lakukan di rumah. Selamat mencuba!

Resepi Lain

error: Content is protected !!