Thursday, December 1, 2022

Bagaimana Menyediakan Tips agar agar lembut yang Menggugah Selera

Mesti Cuba!

Tips agar agar lembut.

Tips agar agar lembut

Sedang mencari idea resepi tips agar agar lembut yang unik? Cara membuatnya memang tidak terlalu susah namun tidak senang juga. Kalau salah mengolahnya maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justeru cenderung tidak sedap. Padahal tips agar agar lembut yang sedap seharusnya mempunyai aroma dan rasa yang boleh memancing selera kita.

Ada beberapa sebab yang sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari tips agar agar lembut, pertama dari jenis bahan, kedua pemilihan bahan segar sampai cara mengolah dan menghidangkannya. Tidak perlu rungsing jika hendak menyediakan tips agar agar lembut yang sedap di rumah, yang penting sudah tahu triknya jadi hidangan ini dapat menjadi menu special.

Berikut ini ada beberapa cara mudah dan praktikal untuk membuat tips agar agar lembut yang siap untuk disediakan. Anda boleh membuat Tips agar agar lembut memakai 2 bahan dan 3 langkah penyediaan. Berikut ini adalah cara dalam membuat hidangannya.

Bahan-bahan dan rempah yang digunakan dalam penyediaan Tips agar agar lembut:

  1. Gunakan 1 paket agar agar.
  2. Siapkan Air.

Cara membuat Tips agar agar lembut:

  1. Tipsnya adalah baca gram atau kebiasaan ditulis gm pada paket agar agar yang dibeli. Maka nisbah agar agar :air ialah 1g:100ml. Jika 30gm seperti dalam gambar ini maka air sebanyak 3L..
  2. Contoh nak buat agar agar bersantan dan menggunakan 10gm agar agar. Nisbah air mestilah 1L, tetapi kena kurang kan menjadi 800ml kerana ada pertambahan santan yang kebiasaannya 200ml..
  3. Selamat mencuba.

Macam mana? Mudah kan? Begitulah cara menyediakan tips agar agar lembut yang boleh Anda lakukan di rumah. Semoga ianya bermanfaat dan selamat mencuba!

Resepi Lain

error: Content is protected !!