Thursday, December 1, 2022

Resepi Kaki kambing bakar yang Lazat Sekali

Mesti Cuba!

Kaki kambing bakar.

Kaki kambing bakar

Sedang mencari idea resepi kaki kambing bakar yang unik? Cara membuatnya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Jika salah mengolahnya maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal kaki kambing bakar yang sedap harusnya jadi punya aroma dan citarasa yang dapat memancing selera kita.

Banyak sebab yang sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari kaki kambing bakar, pertama dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar hingga cara membuat dan menyajikannya. Tak perlu rungsing kalau mahu menyediakan kaki kambing bakar yang sedap di mana jua anda berada, yang penting sudah tahu triknya jadi hidangan ini mampu menjadi sajian special.

Di bawah ini ada beberapa cara mudah dan praktikal dalam menyediakan kaki kambing bakar yang siap untuk disediakan. Anda boleh menyiapkan Kaki kambing bakar menggunakan 6 bahan dan 4 langkah penyediaan. Berikut ini adalah cara untuk membuat hidangannya.

Bahan-bahan dan rempah yang digunakan dalam penyediaan Kaki kambing bakar:

  1. Sediakan 1 kaki kambing.
  2. Sediakan 1/2 cawan minyak zaitun.
  3. Sediakan 2 sudu kecil daun herba rosmeri.
  4. Gunakan 8 ulas bawang putih.
  5. Siapkan 2 biji bawang besar.
  6. Ambil 1 biji lemon.

Cara membuat Kaki kambing bakar:

  1. Campurkan minyak zaitun, bawang putih, daun rosmeri dan jus daripada lemon.
  2. Lumurkan campuran minyak ke atas kaki kambing.
  3. Susun bawang besar di dulang pembakar dan letakkan kaki kambing di atas.. Kaki kambing bakar
  4. Masak di dalam ketuhar oven pada suhu 160c selama 3 jam dan dibalikkan sekali..

Terima kasih telah membaca resepi masakan yang kami kongsikan di website ini. Harapan kami, resepi masakan Kaki kambing bakar yang mudah di atas dapat membantu Anda menyediakan makanan yang enak untuk keluarga mahupun dijadikan idea bagi Anda yang berkeinginan untuk meniaga makanan. Semoga ianya bermanfaat dan selamat mencuba!

Resepi Lain

error: Content is protected !!