Friday, December 2, 2022

Resepi Tips agar agar lembut, Membuat Anda Meleleh

Mesti Cuba!

Tips agar agar lembut.

Tips agar agar lembut

Pening mencari idea resepi tips agar agar lembut yang unik? Cara membuatnya memang susah-susah gampang. Kalau salah mengolahnya maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal tips agar agar lembut yang sedap selayaknya punya aroma dan rasa yang boleh memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualiti rasa dari tips agar agar lembut, pertama dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan-bahan yang segar, hingga cara memproses dan menghidangkannya. Tak perlu risau kalau ingin menyediakan tips agar agar lembut sedap di rumah, yang penting sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat jadi sajian special.

Berikut ini ada beberapa tips dan trik praktikal untuk membuat tips agar agar lembut yang siap untuk disediakan. Anda dapat menyiapkan Tips agar agar lembut memakai 2 jenis bahan dan 3 langkah penyediaan. Berikut ini adalah langkah-langkah dalam menyiapkan hidangannya.

Bahan-bahan dan rempah yang diperlukan untuk penyediaan Tips agar agar lembut:

  1. Gunakan paket agar agar.
  2. Gunakan Air.

Cara menyediakan Tips agar agar lembut:

  1. Tipsnya adalah baca gram atau kebiasaan ditulis gm pada paket agar agar yang dibeli. Maka nisbah agar agar :air ialah 1g:100ml. Jika 30gm seperti dalam gambar ini maka air sebanyak 3L..
  2. Contoh nak buat agar agar bersantan dan menggunakan 10gm agar agar. Nisbah air mestilah 1L, tetapi kena kurang kan menjadi 800ml kerana ada pertambahan santan yang kebiasaannya 200ml..
  3. Selamat mencuba.

Bagaimana? Mudah kan? Begitulah cara membuat tips agar agar lembut yang boleh Anda lakukan di rumah. Selamat mencuba!

Resepi Lain

error: Content is protected !!