Thursday, December 1, 2022

Resepi AGAR-AGAR MILO, Menggugah Selera

Mesti Cuba!

AGAR-AGAR MILO.

AGAR-AGAR MILO

Anda sedang mencari inspirasi resepi agar-agar milo yang unik? Cara membuatnya memang susah-susah gampang. Jika salah mengolahnya maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal agar-agar milo yang sedap harusnya jadi memiliki aroma dan citarasa yang boleh memancing selera kita.

Ada beberapa sebab yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualiti rasa dari agar-agar milo, pertama dari jenis bahan, kedua pemilihan bahan segar sampai cara mengolah dan menghidangkannya. Tidak perlu rungsing kalau mahu menyediakan agar-agar milo yang sedap di rumah, yang penting sudah tahu triknya jadi hidangan ini boleh menjadi sajian special.

Berikut ini ada beberapa cara mudah dan praktikal yang dapat digunakan untuk menyediakan agar-agar milo yang siap untuk disediakan. Anda boleh menyiapkan AGAR-AGAR MILO memakai 6 bahan dan 4 tahap penyediaan. Berikut ini adalah langkah-langkah untuk membuat hidangannya.

Bahan-bahan dan rempah yang digunakan untuk memasak AGAR-AGAR MILO:

  1. Siapkan Agar-agar tali.
  2. Gunakan sb Gula.
  3. Ambil sb Milo (Lebihkan jika suka).
  4. Siapkan Susu cair.
  5. Siapkan Air.
  6. Gunakan sb koko (Jika suka warna yg gelap).

Cara membuat AGAR-AGAR MILO:

  1. Basuh agar-agar tali dan potong kecil.(supaya senang hancur) kemudian masukan dlm periuk dan tambah air.Masak guna api medium hingga agar-agar hancur..
  2. Setelah agar-agar hancur,masukan gula.Masak hingga gula larut dan slow kan api..
  3. Kemudian masukan milo+koko dibancuh dgn susu cair.Masak hingga sebati.Bila agar-agar berbuih dan naik atas tutupkan api..
  4. Tuang dlm acuan dan sejukan sebentar sebelum dimasukan ke dlm peti sejuk semalaman..

Terima kasih telah menggunakan resepi masakan yang kami kongsikan di sini. Harapan kami, resepi masakan AGAR-AGAR MILO yang mudah di atas dapat membantu Anda menyediakan hidangan yang enak untuk keluarga mahupun dijadikan idea untuk meniaga makanan. Selamat mencuba!

Resepi Lain

error: Content is protected !!