Saturday, September 25, 2021

Bagaimana Menyediakan Kek marble cheese Tanpa Gagal

Mesti Cuba!

Kek marble cheese. Hai semua, kali ini Maktok ingin kongsikan cara membuat kek marble red velvet cream cheese yang gebu. Jom tengok bagaimana cara Maktok buat kek red velvet. Resepi kek marble kali ni saya gunakan krim keju yang dicampur dengan mentega.

Kek marble cheese Saya doakan anda beroleh kesihatan dan kesejahteraan hari ini. Entri kali ini saya nak baking pulak. Marble cheese is a name given to cheeses with marbled patterns.

Sedang mencari idea resepi kek marble cheese yang unik? Cara membuatnya memang susah-susah gampang. Jika keliru mengolahnya maka hasilnya akan hambar dan justeru cenderung tidak sedap. Padahal kek marble cheese yang sedap harusnya jadi punya aroma dan citarasa yang boleh memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualiti rasa dari kek marble cheese, mulai dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan-bahan yang segar, hingga cara membuat dan menghidangkannya. Tidak usah risau kalau ingin menyediakan kek marble cheese yang sedap di mana pun anda berada, yang penting sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat menjadi sajian istimewa.

Hai semua, kali ini Maktok ingin kongsikan cara membuat kek marble red velvet cream cheese yang gebu. Jom tengok bagaimana cara Maktok buat kek red velvet. Resepi kek marble kali ni saya gunakan krim keju yang dicampur dengan mentega.

Nah, kali ini kita cuba, jom, buat kek marble cheese sendiri di rumah. Tetap berbahan sederhana, hidangan ini dapat memberi manfaat untuk membantu menjaga kesihatan tubuhmu sekeluarga. Anda boleh menyiapkan Kek marble cheese menggunakan 8 jenis bahan dan 3 tahap penyediaan. Berikut ini adalah cara untuk membuat hidangannya.

Bahan-bahan dan rempah yang digunakan untuk memasak Kek marble cheese:

  1. Siapkan planta @ marjerin @ butter.
  2. Ambil cream cheese.
  3. Ambil gula halus.
  4. Ambil biji telur grad B.
  5. Siapkan tepung gandum.
  6. Sediakan baking powder.
  7. Ambil esen vanilla.
  8. Sediakan pewarna merah (pewarna kesukaan).

These are produced by combining either two different colored curds, cheese curds or processed cheeses. Sebenarnya ni kek yg dibuat semalam. Previous Post: Resepi Kek Kopi Enak dan Mudah. Malam ini berkesempatan buat Kek Marble Butter Cheese untuk kudapan keluarga.

Cara membuat Kek marble cheese:

  1. Panaskan oven kemudian ayak tepung bersama baking powder. Kemudian pukul planta, cheese dan gula hingga berubah warna dan sebati..
  2. Kemudian masukkan telur satu persatu dan campurkan esen vanilla. pukul sekejap, kemudian masukkan tepung sedikit demi sedikit. Apabila sebati, bahagikan adunan menjadi dua dan warnakan mengikut warna kesukaan..
  3. Setelah itu. Alaskan acuan dengan kertas minyak dan mulakan meletak adunan berselang-seli mengikut warna hingga selesai, lorekkan diatas adunan mengikut kesukaan. Setelah selesai masukkan kedalam oven dan bakar menggunakan api atas bawah dengan suhu 150 darjah selama 1 jam mengikut saiz oven masing-masing. Selamat mencuba.

Dah agak lama cream cheese berada dalam peti ais tu, tak terusik. Hmmm, lama betul tak update blog nie. Marble Cake or Kek Marble as how we like to call it in Sarawak, is an artistic confection where it mimics the This also applies for our other ingredients such as milk, cheese, flavorings, and colorings. Kemudian lorekkan menggunakan lidi untuk hasilkan marble. Corak lain kek marble cheese Bahagian dalam kek setelah dipotong.

Terima kasih telah membaca resepi masakan yang pasukan kami kongsikan di sini. Harapan kami, resepi masakan Kek marble cheese yang mudah di atas dapat membantu Anda menyediakan makanan yang enak untuk keluarga mahupun dijadikan inspirasi untuk meniaga makanan. Selamat mencuba!

Resepi Lain

error: Content is protected !!