Friday, December 2, 2022

Bagaimana Membuat Curry Pizza non-oven #kudapan #minggukeempat yang Sedap

Mesti Cuba!

Curry Pizza non-oven #kudapan #minggukeempat.

Curry Pizza non-oven #kudapan #minggukeempat

Sedang mencari idea resepi curry pizza non-oven #kudapan #minggukeempat yang unik? Cara menyediakannya memang susah-susah gampang. Kalau salah mengolahnya maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal curry pizza non-oven #kudapan #minggukeempat yang sedap selayaknya punya aroma dan citarasa yang dapat memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari curry pizza non-oven #kudapan #minggukeempat, pertama dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan-bahan yang segar, sampai cara memproses dan menghidangkannya. Tak perlu risau jika mau menyediakan curry pizza non-oven #kudapan #minggukeempat yang sedap di mana pun anda berada, yang penting sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu jadi menu special.

Nah, kali ini kita cuba, jom, buat curry pizza non-oven #kudapan #minggukeempat sendiri di rumah. Tetap dengan bahan sederhana, hidangan ini boleh memberi manfaat untuk membantu menjaga kesihatan tubuh kita. Anda boleh menyiapkan Curry Pizza non-oven #kudapan #minggukeempat memakai 12 bahan dan 5 langkah penyediaan. Berikut ini adalah langkah-langkah untuk membuat hidangannya.

Bahan-bahan dan rempah yang diperlukan dalam memasak Curry Pizza non-oven #kudapan #minggukeempat:

 1. Siapkan Untuk membuat doh pizza:.
 2. Ambil paket tepung cucur segera.
 3. Siapkan sudu minyak zaitun.
 4. Sediakan sudu susu gegar.
 5. Sediakan air masak.
 6. Siapkan Untuk topping:.
 7. Ambil sudu sos tomato pure.
 8. Ambil mangkuk kari kambing (isi kecil2 yg dipotong2).
 9. Ambil mangkuk kari ayam (isi kecil2 yg diurai2).
 10. Siapkan Hirisan bawang besar.
 11. Sediakan Keju cheddar dan mozarella.
 12. Gunakan Hirisan lada merah dan dn sup untuk hiasan.

Cara membuat Curry Pizza non-oven #kudapan #minggukeempat:

 1. Untuk membuat doh, masukkan 1 pek tepung cucur segera, bersama susu segar dan minyak zaitun..
 2. Uli2 kan ianya sambil memasukkan air sikit demi sedikit. Uli sampai sebati..
 3. Kemudian sediakan frypan/ grilpan make sure frypan anda boleh ditutup rapat semasa hendak memasakkannya. Letakkan sedikit mintak agar dohnya tidak melekat apa sudah masak. Masukkan doh kedalam frypan dan sapu ratakan mengikut bentuk frypan anda. Kemudian sapukan sos tamota pure ke atasnya..
 4. Setelah itu, letakkan topping kari kambing dan kari ayam diatas doh tersebut diikuti bawang besar, keju cheddar, keju mozarella, hirisan lada merah..
 5. Kemudian panaskan/masakkan ianya keatas dapur gas dgn api yg perlahan2. Apabila hampie masak, taburkan daun sup diaatasnya.. pizza kari akak curry pizaa sedia dihidang panas2!☺️.

Macam mana? Mudah kan? Begitulah cara membuat curry pizza non-oven #kudapan #minggukeempat yang boleh Anda praktikkan di rumah. Selamat mencuba!

Resepi Lain

error: Content is protected !!